logo

Leerzame schrijfworkshop

Leuk: een training voor ‘Aantrekkelijk schrijven van online teksten’ dacht ik. Dus schreef ik mij in. Want zoals ik vaak praat, schrijf ik ook: uitgebreid. Dus voor mij geen betere praktijkopdracht dan een korte heldere blog te schrijven over de training!

Nu was het moment van inschrijving al een poosje terug: de tweede coronagolf was zich nog niet aan het opbouwen en het was nog lekker weer buiten.

Dus hier zit ik dan: in het zaaltje van de plaatselijke kerk, met een mondkapje op, op 1,5 meter van de paar anderen, een vest aan over mijn breisel, shawltje om, een poncho mee voor over mijn snel koude benen… het is best fris met de deur en een raam open.

Maar goed, de training! Wat steken we ervan op? Het blijkt dat bijna 1 op de 5 van alle lezers laaggeletterd is. En dat kun je beter van invloed laten zijn op hoe je aantrekkelijk schrijft.

De volgende 6 tips
helpen hierbij:

  1. Schrijf wat de lezer wil en moet weten
  2. Orden de informatie
  3. Begin met het belangrijkste
  4. Gebruik korte alinea’s en genoeg witregels
  5. Voeg beeldelementen toe als dat kan
  6. Zorg voor tussenkoppen die de tekst eronder goed samenvatten.

Gelukkig zaten er in de training ook veel andere handvatten voor een goed resultaat. Wat denk je: is het gelukt?

 

Blog (het, de; o en m; meervoud: blogs)
Een soort van dagboek waarin men vrijuit zijn mening kan uiten.

P.s. Wat ik mij eigenlijk bedenk over de titel van de training ‘Aantrekkelijk schrijven van online teksten’: gelukkig ging het om de inhoud. En niet om het er aantrekkelijk uitzien terwijl je ondertussen een baggertekst schrijft. Ik ben benieuwd of de docent zelf de naam van de training heeft bedacht…

Posted in