logo

Veranderen

Een vies woord voor velen: ‘veranderen’. Veranderen staat voor: nieuw, anders dan eerst en vaak daardoor eng. Maar dat hoeft niet: nieuw kan ook leuk zijn! Dus toen Marjolein van der Linden (Office Heroes) mij vroeg voor de nieuwe rubriek ‘In de schijnwerpers’, dacht ik ‘leuk!’.

Bij mij werkt het creatieve proces het beste als ik gewoon ga typen en voor ik het wist ging het over veranderen. Dus heb ik het gevraagde ‘schijnwerpers’-artikel heel anders ingevuld en kan ik met een gerust hart terug naar nu.
Want verandert er tegenwoordig veel. En snel ook. Toen ik laatst hoorde dat de spelling vorig jaar vernieuwd was, schrok ik even. Had ik zitten snurken? Was dat dan compleet langs mij heen gegaan? En wat doe ik dan inmiddels niet meer goed? Niet handig als je ook blogs en webteksten van anderen redigeert. Gelukkig was het loos alarm: het nieuwe Groene boekje was uit maar de spellingregels zijn niet veranderd. Wel zijn er Surinaamse en Caraïbische woorden toegevoegd en is de versie van 2015 ongeveer gehalveerd ten opzichte van de versie van 2005. Gewoon door woorden waarvan de spelling geen vragen oplevert er simpelweg uit weg te laten. Lekker opgeruimd; ben ik ook van. Dus op mijn kantoor is geen papieren versie te vinden maar gebruik ik de digitale.

En de digitale wereld verandert ook snel. Het is als secretaresse of assistant goed om bij te blijven, om veel te lezen, om de laatste technieken en tools in ieder geval te besnuffelen (al dan niet via een workshop of training). Want wie weet verwacht jouw nieuwe opdrachtgever wel dat je met die hotte nieuwe tool gaat werken. Sterker nog; dat jij de expert daarin bent.

Maar moet je dat willen? Moet je alle tools kennen? Of alleen de krenten uit de pap? Die tools die hun waarde al hebben bewezen? Die je worden aanbevolen door collega’s als je je hardop in een Facebook-groep afvraagt wat bijvoorbeeld de handigste actielijst-tool of social media planner is? Ik denk beide: besteed tijd aan je social media accounts, bekijk de tips van anderen, vorm je eigen mening en verdiep je in de tools die JIJ handig vindt.

Dat doe ik ook. En zo kan ik elk jaar wel weer wat regels toevoegen onder het kopje ‘opleidingen’ van mijn CV. En door het toepassen van onder andere die kennis bij opdrachtgevers weet ik zeker: ik blijf nog lang met plezier succesvol aan het werk. Voor mijzelf en bij mijn klanten.

Zoals je misschien al meegekregen hebt, maak ik deel uit van het Office Heroes-team van Marjolein. Het team waarmee we van Office Heroes een nog groter succes willen maken. En waar we business supporters via de Office Heroes Business School de mogelijkheid bieden om mooie trainingen te volgen, er over te sparren met collega’s en er samen voor te zorgen dat hun professionaliteit nog hoger wordt. Door de pijler #delenisgroeien stevig te verankeren in de vruchtbare bodem van Office Heroes. Als jij ook een business supporter bent, zie ik je graag bij de volgende Meet & Greet of tijdens een van de trainingen en workshops. Meer info daarover vind je op de website van Office Heroes.

Veranderen (veranderde, heeft, is veranderd) 1 anders maken; wijzigen 2 anders worden

Posted in