logo

Schreeuwlelijk

Ik ben een gezegend mens. Laat ik dat eens hardop zeggen. Gewoon omdat dat goed is. Ik heb namelijk niet alleen een geweldige man; we hebben samen ook nog een geweldige zoon. Daarnaast ben ik een gelukkige ondernemer en doe ik mijn werk met veel liefde, inzet en plezier. Niet alleen als business supporter maar zeker ook als opruimcoach. Waar ik mijn coach skills mag benutten. Om wie daar behoefte aan heeft te begeleiden bij het maken van keuzes waar ze niet alleen nu maar later ook nog achter staan.

Onlangs zat ik aan de andere kant van de tafel. Wel gezellig naast elkaar op een bankje in de zon met een kopje verse gemberthee, maar toch. Ik had mijn eerste coachgesprek als coachee. Vreemd en tegelijkertijd zo herkenbaar. Een vriendin is al een poosje Master in Change Management en verwacht na de zomer te slagen als MMS Professional Personal Coach. Een mooie opleiding waarin ze tenminste 100 uren moet hebben gecoacht voor ze haar papiertje mag ophalen. En ik offer mij graag op voor deze win-win situatie.

Coachee dus. En waar ga ik het dan over hebben? Een beetje onrustig werd ik er wel van. Niet om met de billen bloot te gaan – we go a long way back, so no problem – maar om wat er ontbloot zou worden. En wat ik daar dan mee kon/zou doen. Het viel mee. Vooraf was ik tot de conclusie gekomen dat ik iets wilde doen met mijn eeuwige ‘moeten’ en de spreidstand die dat gaf ten opzichte van ‘genieten’. En gedurende het gesprek kwam ik erachter dat het vooral de kleine Pamela in mij was die riep dat ik vooral eerst alle moetjes moest afhandelen voor ik mocht genieten.
Niet handig zo’n schreeuwlelijk als je je bedrijf aan huis hebt zoals ik; er is altijd werk te doen.
Door het stellen van de juiste vragen door ‘mijn’ coach weet ik nu dat ik ervoor kan kiezen om de kleine Pamela even te parkeren als ik met een kop thee op de bank wil genieten van bijv. de nieuwe LINDA.. Er zitten tussen weten en doen vaak vele gedachten in de weg. Maar met deze nieuwe handvatten weet ik: de eerste stappen kunnen worden gezet naar een leven waarin genieten zonder een ik-moet-nog-vanalles gevoel ook de o zo nodige ruimte krijgt. Ik kijk er naar uit!

Schreeuwlelijk (de; m,v; meervoud: schreeuwlelijken) 1 iem. met een grote mond

Posted in